10 mars 2007

Tagen!

Jag har blivit tagen av mammaveterinär!

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir “tagna” ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit “tagna” och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. Då sätter jag igång!

*Jag är sjukt symetrisk. Fixar inte när det inte är symetriskt runt omkring mig och kan inte ha två udda saker. Kan heller inte sätta på strumpor på barnen som inte exakt matchar kläderna och likadant var det när de använde napp..

*Jag, bruksmänniska nummer ett, har numera en "fjollhund" på 4 kilo som ska klippas och hon har dessutom ett rosa nithalsband och en stickad tröja med dödskalle på..

*Jag har bara 2-årigt gymnasium, trots att jag har oerhört lätt för att lära och har en inre drift att prestera..

*Jag började tjata om tatuering 15 år gammal och har _ännu_ inte gjort en fast det står högt upp på "viljalistan"..

*Hade mani på barnvagnar när barnen var små och 16 stycken har passerat hemmet på 2 barn och 4 år..

*Jag har inte körkort, men har ägt 4 bilar..


Nu tar jag lindahellstrom, parallellen, tankesållet. Sen får väl tre läsare ta sig själv, då de andra bloggarna redan blivit tagna.. *Snopen*

09 mars 2007

Tillsagd..

I höst är det 6 år sedan jag blev medlem på föräldraNätet. Ett par år senare bytte siten ägare och så även namn till Allt För Föräldrar.
Idag fick jag min första tillsägelse på siten, av Redax. I 5,5 år har jag debatterat och diskuterat, utan att ha varit i närheten. Men igår ifrågasatte jag Redax ton emot mig. Och fick en tillsägelse tillbaka. "Tilltala/kommentera inte andra medlemmar eller Allt för Föräldrar ohyfsat."
Ehh.. Nä? Just det!
Så det gav mig en anledning att för första gången på alla mina år där faktiskt göra en abuseanmälan. Jag klickade på tringeln och anmälde Redax inlägg.

Antar att jag står i kön "avstängning så snart vi hittar den minsta anledning". Det är så man gör med de obekväma medlemmar som undrar och ifrågasätter siten. Minst en har åkt ut med huvudet före. Ett par till verkar stå på tur. Och så jag då.
Men ja, jag har inget att förlora på det! Jag är inte typen som kan sitta och luta mig tillbaka när jag vet att det sker fuffens. Jag kniper inte när jag ser felaktigheter.

Avslutar inlägget med en länk till en blogg som går hand i hand med det jag syftar på. Ni som avfärdar; allt är inte guld som glimmar.
AGRAFF - Agraff är sånt man tråcklar ihop folk med istället för suturer. Suturer syr man ihop sånt man inte vill ska vara öppet.

07 mars 2007

De där kilona..

En bitter påminnelse om kilona (4-5) som jag la på mig när jag började medicinera, kom idag. Var inom H&M och fyndade 3 par byxor a´ 29:50 (2 par jeans och ett par bomullsbyxor i beige) i samma storlek "som alltid". Provade när jag kom hem och jag kan banne mig inte knäppa dom knappt. De sitter INTE snyggt.
Så nu måste jag ta tag i det här. Tänker trappa ner medicinen. Långsamt så klart. Äta ännu nyttigare. Röra mig mer (är det ens möjligt?).
Jag VÄGRAR köpa ny sommargarderob! Jag VÄGRAR gå upp i storlek 38!! Det är INTE jag!

Anmärkningsvärt är att jag under mina graviditeter gick upp 4,5 respeltive 4 kilo. Ni kan ju själv tänka er. Storlek 38 kanske inte låter mycket, men det är inte jag.. Jag har gått upp mer, MER, av medicinen än vad jag gjort under graviditet.
Den här resan ska sluta här och nu! Nu får det fanimej vara nog! Ner 25 mg i dos och mer morötter åt folket. I maj ska jag komma i min garderob! I maj ska 36 sitta snyggt! Så är det bara!

06 mars 2007

"Lix:ar" mina texter!

Läsbarhetsindex (LIX) kan användas för att få uppfattning om hur lätt eller svår en text är att läsa. LIX är baserat på medeltalet ord per mening och andelen långa ord (ord med fler än 6 bokstäver) uttryckt i procent. Det finns flera olika läsbarhetsindex, men i Sverige är LIX det mest använda. LIX utvecklades på 1960-talet av pedagogikforskaren Carl-Hugo Björnsson.

Här kan du testa din text!

Testar mina tre senaste blogginlägg:

Go Nanne, go Nanne! - Textens läsbarhetsindex är 25

Nattligt besök och mer snö! - Textens läsbarhetsindex är 26

Ras-istiskt inlägg.. - Textens läsbarhetsindex är 28

Tolkning
< 30 Mycket lättläst, barnböcker
30 - 40 Lättläst, skönlitteratur, populärtidningar
40 - 50 Medelsvår, normal tidningstext
50 - 60 Svår, normalt värde för officiella texter
> 60 Mycket svår, byråkratsvenska


Jag måtte skriva väldigt pedagogiskt.. *S* På barnnivå!