03 februari 2007

Tekniska prylar..

Det vilar en förbannelse över mitt hem. Helt säker!
Sedan jag flyttade hemmifrån har i princip ALLA tekniska apparater brakat ihop. Och inte på några vanliga sätt via slitage.. Nepp!
Minns dagen med fasa då både tvättmaskin och stereo plötsligt sa "poff" och stod i brand. Rena turen att jag var hemma då! Boven? Troligen en strömpeak. Resultat? En orepererbar tvättmaskin och ett brunnet slutsteg i stereon.
Samma (eller nej, men det kändes så) strömpeak dödade vår dator. Resultat? Nätagg, cd-rom, hdd och moderkort till himlen. Det var då vi byggde den pärlan jag sitter vid idag. 5,5 år senare!! Sedan dess har det iofs hänt miljoner saker med den (tack Abbs för att du räddar mig varje gång! *S*), men den GÅR och den gör det jävligt bra! Än så länge..
Diskmaskinen stod full med vatten en dag. Tack och lov lyckades jag alldeles själv laga den, för diska förhand det vägrar jag!
En enda blixt slog ner i maj 2004. Den lyckades döda två av mina tre bredbandsuttag. Leverantören vägrade byta så länge ett funkade. Köpte en router för många pengar och DÅ kommer de och byter doshelvetet?

Bilen.. Ja, bilen ja. Den är ett fenomen för sig själv. Funkar det ena så funkar inte det andra. Jag lyckas skitbra när jag hjälper andra att köpa bil. De får tag i pärlorna som går och går. Mina egna bilar har varit märkligare än märkligast. Jag har fått bytt delar som knappt ens en bilreperatör vet att de finns. Min vinröda pärla, den står. Nu fick jag igång den och den startade i ett nafs fast den stått i flera månader. Byter hjul, men vad händer? Det tredje hjulet går INTE att få av. Ingen lyckas. Så rostlagningen får vänta.

Vi köpte en fiiiin hemmabioanläggning för massor av tusenlappar. Vid skilsmässan fick X:et den men ett par år senare lyckades jag byta mig till den med en skinnsoffa. 2 veckor senare gick försäkringen ut på den. En månad senare gick den sönder. När jag klampade till OnOff, så stirrade dom på mig. LAGA en dvd?? Japp, laga. Köp en ny, kontrade dom med. Men fatta!! Den köptes här för 10 papp för 4 år sedan!! Jag kommer aldrig att ha/få råd att köpa en likvärdig! 1173:- skulle det kosta att laga den. Oavsett vad det var för fel. Ja, om det inte var lasern då. Vilket det garanterat är. Den är ju min, så..

I dag sitter jag här med en trasig dvd, ett moderkort på den stationära som bestämt sig för att PS/2 är väldigt onödigt (tack gode för PS/2-USBadapters!!!), tre trasiga trådlösa nätverskort till laptopen, en trasig högtalarutgång på densamma samt en saknad shi(f)tknapp, en klockradio med projektering som aldrig har kunnat visa rätt, en trådlös hemtelefon som fungerar när den själv vill, en mobiltelefon med dålig ljudkvalité och en tv med enorma störningar.

Nämnde jag att det står "ComHem" på min "trehåliväggendosa"? Det gör det. Men när jag ringer dit säger dom: "Ni ingår inte i ett ComHemhus". Ehh, jo. Men nej. (Tack och lov sa de samma till grannen!)

Så vad beror sånt här på? Sänder jag ut signaler som skapar tekniska störningar?? *S* Ingen i min närhet fattar hur jag lyckas. Men det har alltid varit så. Tekniska prylar vill inte vara hos mig. Trots att jag älskar dom och vårdar dom!
Nu ska det skrivas prioriteringslista på åtgärderna.

Inkomst..


Det kom in en skvätt pengar på kontot som jag inte hade räknat med. Skönt!!
Faktiskt så pass att jag kunde unna mig lite "halva reapriset-rea"!

Barnen fick nya påslakanset i flanell och jag köpte nytt påslakan till mig själv med. Har dubbeltäcke och priserna för sådant i bra kvalité är inte låga.. Men med 80% så blev det överkomligt! :o)

Ny väska, lammullsvantar, gardiner och ny lampa till köket och ett par gosiga innetofflor till frusna fötter och summa sumarum: under 400 spänn!


Jag gillar rea!! :o) Och inga mer frusna fötter på detta svinhala, stenhårda golv!




31 januari 2007

Att göra en pudel..

Det är inte bara en film. Det är den LinBlåa verkligheten!
Det lilla, fula (men väldigt roliga) toypudekorsningen i hemmet kan assistera som snösamlare. Hade en tanke på att låta pälsen växa för att se hur hennes päls beter sig. 5 cm långt hann det bli, nu ger jag upp!
Såååå.. När jag ändå ska klippa henne, så funderar jag allvarligt på en pudelinspirerad frilla denna gången. :oD Senast var det schnauzerinspirerat och det passade hennes lynne minsann. Men om man nu klipper själv, så varför inte leka?

30 januari 2007

Grattis Darling!

Ytterligare en dag äldre! :o) Må din dag bli bra!
Hipp, hipp hurra, hurra, hurra, hurraaaaa!

29 januari 2007

Känslostormar!

Jag är i en period av ups and downs. Av värsta sort..
Stressen äter upp mig. Måste anteckna alla problem jag återfått innan jag ska till läkaren den 5:e. Det är verkligen inge bra..
Sen skjutsas jag upp till höjderna igen! Allt är tydligen svart eller vitt i min värld nu.
Håller hårt i de glädjeämnen som finns, njuter av det goda. Tids nog rättar väl det dåliga till sig..

Min dator dog igår! Eller ja, kontakter till mus och tangentbord tvärdog.. Bådar inte gott för mitt moderkort. Tillfälligt kan jag ju koppla mus och tangentbord via usb. Om jag bara hade haft grejer till det.. Men i det långa loppet måste jag bygga en ny dator, vilket min ekonomi INTE tillåter.. :o(
Har tillfälligt sparkat igång laptopen så jag är inte helt datorlös. Men dålig tajming var det. Dålig, dålig.. *Tjurar*

I morgon fyller en VIKTIG människa i min närhet år. Måste få till en present som visar det jag känner för personen men som inte kostar en förmögehet. Det är ju lätt. Eller inte.. Huvudet funkar inte av all stress, men på nån vänster måste jag ju få till det.